loopjedroomen.reismee.nl

Hijgen en fotogenieke paddestoelen..

Na te zijn uitgezwaaid door de receptioniste van 't Fletcher hotel Erica in Berg en Dal weer op pad. Fletcher, prima keten, ze bieden ook gratis tissues aan in een vakje onder de wastafel. Nou, die was leeg vanmorgen......

Met de auto naar Plasmolen voor net als op dag 1 een etappe van de Walk of Wisdom. Plasmolen - Malden vandaag. Deze etappe loop ik vandaag voor de 3e keer omdat........ ie super mooi is!

Ik was alleen vergeten dat 't begint met de St. Jansberg....... Wat je al niet inboet met zo' N griepje..... Hijgen, hoesten en weer hijgen. Wat wel fijn was, ik had geen koorts vandaag. Marijke bleef lekker in de buurt want die had ik aangestoken en hijgt nu gezellig mee.

Het is echt al herfst in 't bos, prachtige tinten groen, geel en oranje. Ook staan er veel fotogenieke paddenstoelen, soms wel 30 cm hoog. Na de berg volgt de hei bij Mook, die begint ook met een voor ons fikse klim..... Maar dan, geen paars meer maar wel prachtige vergezichten. Uiteraard ook weer de Wisents...... Ik blijf dat spannend vinden. Ze staan altijd op 't pad zodat ik door de bosjes moet...... En waarom ik een rode jas heb gekocht..... Maar 't ging weer goed.

Daarna Heumense Schans met uitkijktoren. Inmiddels regent 't, niet hard, maar genoeg om de hoezen om de tassen te doen. Voordat wij de volgende hei weer op gaan is 't al weer droog. Vanwege het hijgen en de paddestoelen ligt ons tempo echt heel laag. Maar 't boeit ons niet.... We genieten!!

We snijden een stukje af, thee en appeltaart bij 't zweefvliegtuigveld bij Malden. Lekkere verwarmde kussens op 't terras zorgen ervoor dat wij een lange pauze nemen. Dan de laatste 4 km door weer een prachtig herfstbos. De zon schijnt weer!
Dan met de bus weer terug naar Plasmolen. Ff bellen met 't restaurant of hondjes welkom zijn. En ja hoor, het mag!! 

We evalueren de aggelopen 3 dagen en komen samen tot de volgende conclusie:
1. We zijn bofferds, 3 dagen droog wandelweer. (10 minuten regen tellen niet)
2. Flink verkouden en wandelen doet je tempo zakken
3. Rondom Nijmegen is 't super wandelen!
4. We gaan snel nog een keer

Reacties

Reacties

Joke

En inmiddels thuis en onder de wol?
Knap maar snel op. Tot horens!

Wil

Klasse! Ondanks verkoudheid gewoon doorlopen. Misschien ook wel beter voor het herstel.

Marian

Wat lekker, zo drie dagen wandelen. Zelfs als je flink verkouden bent. Hier nog steeds mooi weer. Morgen Galiciƫ .....

yvonnep

???top meiden...en dank voor het mee reizen ?

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!