loopjedroomen.reismee.nl

Nieuwe Horizonnen....

Het Groene Hartpad.

Delft -Zoetermeer 17 km.

Het Urtrechtpad is klaar en nu?...... was de vraag van 2 weken geleden. Ik had nog 2 nieuwe boekjes liggen en Marijke mag kiezen. Het Groene Hart is het geworden!!

Vandaag dag 1, en beginnen bij t begin, zegt Marijke. Deze hele wandeling is zij de de opperwandelvrouw en ik ga volgen.... s ff kijken hoe dat bevalt,....

We reizen naar Zoetermeer met Challenge op achterbank. Stappen daar in de trein naar Den Haag, nog een keer overstappen en we zijn in Delft. Eerst een leuk stuk door de binnenstad van Delft. Winkeltjes met Delftsblauw, grachten, oude vismarkt, De Nieuwe Kerk enz. Je kan er makkelijk een dagje rondstruinen. Maar dat is niet t plan voor vandaag. We moeten weer terug naar Zoetermeer....

Iets te enthousiast gestart, vlaggetjes kwijt dus ook de weg. De weg gevraagd want met Google Maps lukte t ook niet echt. Al snel liepen we in het Delfste Hout. Herkenning voor mij, liep hier vorig jaar een etappe van de Camino vanaf Den Haag, en dat was maar goed ook. Want de tekst en het rode routelijntje kwamen niet overeen.

Dan maar ff koffie op een bankje. Hoera, dat kon vandaag. Prachtig wandelweer, strakblauwe lucht, geen wolk te bekennen, 15 graden!! De jas ging zelfs uit. En de gekke Challenge ging zelfs "zwemmen" in een ondiep poeltje. Via de Bieslandse Polder liepen we naar Pijnacker. De vlaggetjes hadden we weer herondekt!!


Lunchen doen we ook weer buiten op een bankje, we worden daar echt BLIJ van, net als van de cappuchino uit de thermosfles. Er komen best veel mensen langs, druk, iedereen wil van t zonnetje genieten.

En dan de laatste 5 km. Weer polder, riet, veel ganzen, zwanen. We lopen het ene stukje verhard en dan zomaar weer over graspaden. Vlak voor Zoetermeer moeten we nog 1x de weg vragen, vlaggetjes even weer kwijt. Een vriendelijk echtpaar wijst ons de weg.

De laatste kilometers gaan nog steeds vanzelf, de ene keer Marijke voorop, dan weer ik en Challenge...... huppelt er gezellig tussen door. Zonder zere voeten of andere probleempjes arriveren we weer bij de auto. Het plan was om ergens te eten maar t was pas 4 uur. We stellen ons plan bij, rijden naar huis. Onderweg nog een stop bij AH en Marijke maakt zelf een heerlijke lasagne.

Echter..... bij t uitdoen van de schoenen en sokken...... toch 2 blaren. Das wel jammer dan. En Challenge, die ligt te ronken in zijn mandje. En ik..... ik typ dit stukje?

Wordt vervolgd.



Reacties

Reacties

Marian Hoeks

Gezellig verhaaltje Marja. Het weer was inderdaad prachtig en dat blijft zo nog even. Je kunt dus het hele weekend vooruit....?

Trudi

Ga jullie volgen op dit pad Marja

Joke van lier

Had even gebeld. Ik was ook in Delftse Hout. En vanmiddag in het centrum. Maar wanneer loop je weer hier in de buurt? Gr.Jokeo

Elisabeth

Goed bezig dames! Maar waarom blaren? Niet genoeg gerust? Schoenen niet goed? Vlg keer beter!
Grtjs,
Elisabeth

Carla

Weer een gezellig verhaal van een mooie wandeling.
En de lasagna van Marijke is echt overheerlijk. ??

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!